Grafiek: GNU-Licentie vrij

Een »Afrikaans weekend«

Grafiek: GNU-Licentie vrij

Zürich. „Achter mij ligt een Afrikaans weekend“, zei Stamapostel Wilhelm Leber, internationaal leider van de Nieuw-Apostolische Kerk. Hij hield op de tweede Adventszaterdag, 8-12-2007, een kerkdienst in Banjul/Gambia en op zondag 9-12-2007 een dienst in Ziguinchor/Senegal. Twee Apostelen en drie Opzieners werden geordineerd. Op de terugreis ontstond er een onvrijwillige eendaagse tussenstop in de Senegalese hoofdstad Dakar; het vliegtuig had een technisch defect.

Stamapostel Leber wijdde in Francisco Dione Gomis (48) voor de eerste keer een Apostel voor de Nieuw-Apostolische Kerk in Senegal. De Nieuw-Apostolische Kerk in Niger verheugt zich over hun eerste Opziener, Gilbert Viaho (49). Bovendien ordineerde het hoofd van de kerk in Louis Mendy (49) een Apostel voor de Nieuw-Apostolische Kerk in Burkina Faso. Natana A. Agoualibiga (35) en Diamano René Lombo (30) werken in dit West-Afrikaanse land voortaan als Opzieners.

Opziener Augusto Da Costa uit Guinee-Bissau ontving om gezondheidsredenen ambtsrust.

Er waren rond de 500 deelnemers in de dienst in Banjul, via de landelijke televisie vond een openbare uitzending plaats. Stamapostel Leber richtte tot de gemeente de boodschap uit het evangelie van Matteüs „Verzamel schatten in de hemel.“ Het bijbelwoord voor de dienst op zondag in Ziguinchor, waaraan circa 1.700 toehoorders deelnamen, staat in het Lukas evangelie 8:40.

In een daarop volgende dienarenvergadering droeg Stamapostel Wilhelm Leber de administratieve leiding van de Nieuw-Apostolische Kerk in Guinee-Bissau officieel over aan de gebiedskerk Noordrijn-Westfalen. De rond de 46.000 gemeenteleden worden daardoor voortaan vanuit Dortmund verzorgd. Districtsapostel Armin Brinkmann, leider van de gebiedskerk Noordrijn-Westfalen, maakte door zijn deelname aan dit »Afrikaanse weekend« van de gelegenheid gebruik voor een eerste dienst in Ignore in het noorden van Guinee-Bissau.

In Senegal telt de Nieuw-Apostolische Kerk 16.000 leden. Zij bezoeken de diensten in 230 gemeenten en worden door 600 ambtsbroeders van zielzorg voorzien. In Niger behoren 8.000 christenen in 80 gemeenten tot de Nieuw-Apostolische Kerk. Er zijn 180 ambtsbroeders die hen met zielzorg ter zijde staan.

14 December 2007