Rouw om de doden van het scheepsongeluk in Senegal

Frankfurt. Het aan het eind van september voor de West-Afrikaanse kust gezonden vaartuig heeft vele honderden mensenlevens geëist. Onder deze doden zijn volgens de eerste berichten ook minstens zes leden van de Nieuw-Apostolische Kerk.

In een condoleancebrief gericht aan de staatspresident van de republiek Senegal, Abdoulaye Wade, betuigt Districtsapostel Hagen Wend - die als kerkpresident van de gebiedskerken Hessen/Rheinland-Pfalz/Saarland onder andere ook voor de verzorging van de nieuw-apostolische christenen in Senegal verantwoordelijk is - zijn diepe medeleven over het ongeluk. Hij schrijft:

"Met ontsteltenis heb ik via het nieuws gehoord over het zware scheepsongeluk dat zich voor de kust van Senegal heeft afgespeeld. Onze deelneming geldt voor het gehele Senegalese volk en in het bijzonder voor de gezinnen die door het ongeluk rouw dragen." Verder deelt Districtsapostel Wend mede, dat Opziener Francesco Gomis uit Casamance aan de centrale begrafenisceremonie in Kafoutine zal deelnemen. Apostel Gert Opdenplatz zal bovendien bij zijn eerst volgende reis naar Senegal (half oktober) de veantwoordelijke autoriteiten een bedrag van 10.000 Euro overhandigen om de nood van de getroffen gezinnen enigzins te ledigen.

8 October 2002