Nieuw administratiekantoor NAKI officieel ingewijd

Neues Verwaltungsgebäude NAKIZürich. De Nieuw-Apostolische Kerk Internationaal, afgekort NAKI, heeft haar nieuwe administratiekantoor in Zürich betrokken. Met een officiële inwijdingsceremonie in het bijzijn van de Districtsapostelen Armin Studer, René Higelin (Frankrijk) en Klaus Saur (Zuid Duitsland) begroette Stamapostel Richard Fehr zijn medewerksters en medewerkers op hun nieuwe werkplekken. De sinds 1982 en daarmee 20 jaar lang gebruikte kantooroppervlakte in de Aurorastrasse was te klein geworden - een verhuizing werd noodzakelijk.

Büro des KirchenpräsidentenDe nieuwbouw ligt centraal aan de Überlandstrasse tussen het vliegveld en de snelweg. Het is een vier verdiepingen tellend gebouw, waarin zich op de bovenverdieping de internationale bestuurszetel van de kerkpresident van de Nieuw-Apostolische Kerk Internationaal, de huidige Stamapostel Richard Fehr, bevindt (zie foto rechts). Op de overige verdiepingen heeft de administratie van de Nieuw-Apostolische Kerk Internationaal (NAKI), waar 19 medewerksters en medewerkers werkzaam zijn, haar kantoren.

Konferenz-CenterAl in 1998 hadden de Districtsapostelen tijdens hun vergadering in Hamburg besloten dat "ook voor een toekomstige Stamapostel Zürich standplaats zal blijven voor de zetel en het administratiekantoor" (zie "Onze Familie" 11/00). In een twee jaar durende bouwtijd ontstond een aantrekkelijke en representatieve internationale zetel voor de kerk. Het gebouw biedt voldoende plaats voor de medewerkers van de Stamapostel, flexibele conferentieruimten voor vergaderingen van de verschillende internationale project- en werkgroepen alsmede een aan het eigenlijke kantoorgebouw aangebouwde conferentiecentrum met ongeveer 170 m2 gebruiksoppervlak. Hier zullen voortaan tenminste een keer per jaar bijeenkomsten met de Districtsapostelen plaatsvinden (zie foto links). De kosten van het nieuwe gebouw ter hoogte van 14,3 miljoen Zwitserse Franken komen overeen met de begroting.

Een uitvoerig verslag zal in het decembernummer van het tijdschrift "Onze Familie" (zie www.bischoff-verlag.de) gepubliceerd worden.

7 October 2002